Taslima kommer på middag denna vackra höstdag. Vi har inte setts sen Oxford 2014.

Hon som flitigt kämpat under årtionden med drastiska personliga konsekvenser. Vi möttes på en humanistkongress i Mexico 1996 dvs strax efter det att hon tvingats fly till Sverige från Bangladesh. Hedra henne genom att googla på vad hon gjort och gör. Du hittar tex en massa utmärkelser. Sacharovpriset (1994), UNESCO -Madanjeet Singh Prize for the Promotion of Tolerance and Non-Violence (2004)– Simone de Beauvoir-priset(2008)– Ingemar Hedenius-priset(2014). Du kan också lyssna på en intervju från juli.

Taslima Nasrin Exclusive: Islam Is Not A Religion Of Peace – YouTube

▶ 24:13

7 juli 2016 – Överfört av India Today

Bangladesh author in exile,Taslima Nasrin’s exclusive interview with Rajdeep Sardesai on the Bangladesh …